Wat je nog niet wist over de combi-oven.

14/04/2017

Vanaf het ogenblik dat microgolven gecombineerd worden met een verwarmingsfunctie, spreken we van een combi-oven.

Een combi-oven is een oven die 2 soorten ovens combineert in 1 toestel, namelijk de heteluchtoven en de microgolfoven. Beide ovenprincipes kunnen in dit éne toestel zowel apart als samen gebruikt worden. U kan dus gelijktijdig de ovenfunctie en de microgolfoven gebruiken. Hiermee kan u bepaalde bereidingstijden zelfs tot de helft herleiden.
Toch maakt men technisch nog het onderscheid tussen de combi-oven en de gecombineerde microgolfoven. De combi-oven is aan de basis een volwaardige oven – in normale afmetingen zoals een grote oven of in compakte uitvoering – waarin een microgolffuncties werden geïntegreerd. De ovenruimte is dan ook een klassieke geëmailleerde ovenruimte die alle warmtetechnische eigenschappen van een oven bezit. Dit toestel heeft als voordeel dat het de kwaliteiten van een normale oven combineert met de snelheid van de microgolfoven. De gecombineerde microgolfoven daarentegen is aan de basis een microgolfoven waarin weerstanden werden geïntegreerd om de klassieke functies zo goed mogelijk te benaderen. De ovenruimte is hier ofwel een inox of gelakte metalen ruimte die erop gericht is de microgolven optimaal te reflecteren. De ovenfunctie is ondergeschikt aan de microgolfoven, maar toch kan men hier behoorlijke bak- en braadresultaten mee behalen.
Daarnaast kan de combi-oven, doordat hij zowel een heteluchtoven als een microgolfoven is, u heel wat plaats besparen in de keuken. Vooral in woningen waar de keuken eerder aan de kleine kant is, is de combi-oven vaak het ideale compromis.
Volgende combinaties zijn bijvoorbeeld mogelijk:
conventioneel met microgolven
hete lucht met microgolven
stoom met microgolven
multifunctie met microgolven
De gecombineerde stoomoven combineert de stoomoven met een warmeluchtoven wat de toepassingsmogelijkheden aanzienlijk verhoogt. Met dit toestel kan niet men niet enkel meer koken, maar ook bakken en braden met gestuurde vochtigheidsgraad. Hierdoor behoudt vlees zijn oorspronkelijke sappigheid en zal het niet uitdrogen. Ook brood of gebak rijzen beter en het deeg droogt ook niet uit. Ook braden zoals een professional is met deze technologie perfect mogelijk: het zogenaamde garen of braden op lage temperatuur met verhoogde vochtigheidsgraad wordt ook thuis mogelijk. Hierbij wordt vlees kort aangebraden in de pan, waarna het op lage temperatuur (60° tot 80 °) in de stoomoven bij 60% luchtvochtigheid urenlang kan garen zonder uit te drogen of de mooie rozé kleur binnenin te verliezen.

Contact

Keukens De Jong
Hoge Mauw 240
2370 Arendonk

T 014 67 78 20
F 014 67 98 52
info@keukens-de-jong.be

Openingsuren

maandag : 10.00 u - 17.30 u
of op afspraak
dinsdag : 10.00 u - 17.30 u
of op afspraak
woensdag : 10.00 u - 17.30 u
of op afspraak
donderdag : 10.00 u - 17.30 u
of op afspraak
vrijdag : 10.00 u - 17.30 u
of op afspraak
zaterdag : 13.00 u - 17.00 u
of op afspraak
zondag : gesloten